3 הצעדים החשובים ביותר בשלב תכנון הבנייה

בנייה עצמאית של בית בישראל אינה תהליך פשוט, והיא מלווה בבירוקרטיה רבה ובהחלטות חשובות אשר עשויות להתגלות כמשפיעות על זמני הביצוע והוצאות כספיות לא מתוכננות. לכן, כשמתכננים בנייה באופן עצמאי חשוב להקפיד על 3 הצעדים הבאים

 

בנייה עצמאית

תכנון בניית בית פרטי באופן עצמאי הוא תהליך בעל שלבים רבים ועמוס בתוכן ובפרטים.

בנייה של בית פרטי מהיסודות לוקחת לרוב כמה חודשים טובים, אשר במהלכם נצטרך לקבל החלטות חשובות, שלמשקלן יהיה השפעה מהותית על ההוצאות המתכוננות (וגם כאלו שלא תוכננו מראש).

אז אמנם על מרבית שלבי תהליך הבנייה אמון האדריכל שבחרתם, המאפשר ייעול וזירוז של התהליך, תוך מקסום התקציב, אך גם אתם כבעלי הבית, יכולים להוזיל עלויות ו/או להימנע מבזבוזי זמן ותקציב מיותרים, באמצעות הכרת 3 הצעדים החשובים ביותר בשלב תכנון הבנייה.

 

סיכום עם אדריכל מקצועי

הזכרנו שלאדריכל תפקיד חשוב ומשמעותי בתהליך הבנייה העצמאית, ולא בכדי. תכנון אדריכלי נכון ומדויק הוא חשוב ביותר בכדי לעמוד בלוח הזמנים המיועד, לשמור על מסגרת תקציב שפוי כפי שהגדרתם לעצמם בתחילת התהליך ולדאוג לניצול אופטימלי של הבית- מבחינת חלוקה, עיצוב, גודל החדרים ועוד.

בשלב זה של בחירת אדריכל מקצועי עליכם לקבוע תיאום ציפיות- הן מבחינת תקציב והן מבחינת הכיוון העיצובי והאדריכלי שאתם מעוניינים לבנות את הבית.

לאחר מכן, עליכם לברר את מצב השטח המיועד לבנייה מכל הכיוונים – כיווני אוויר, טופוגרפיה ומבנים אחרים הנמצאים באיזור. תשומת לב מתאימה למצב השטח תהיה משמעותית בשלבי הבנייה המאוחרים יותר, כך שתוכלו לדעת אם תצרכו במות הרמה כפי שתוכלו למצוא אצל ליפטר במות הרמה, היכן למקם את חלונות הבית ועוד.

 

הכנת פרוגרמה

לאחר פגישת ההיכרות ובחינת תנאי השטח עם האדריכל, ניתן להתקדם לשלב הבא והוא הכנת הפרוגרמה- שרטוט סקיצה ראשוני של הבית, בכדי לקבל מושג ויחס כיצד הדיבורים ובחינת תנאי השטח באים לכדי מעשה בפועל.

בהכנת הפרוגרמה עורכים למעשה תיאום ציפיות והיכרות קצת יותר מעמיקה, כדי להשיג סקיצה המכוונת כמה שיותר לבית שתמיד חלמתם עליו.

תכנון נכון ואופטימלי של הבית ישקף את הטעם האישי והחלומות שלכם, ולכן חלק מהשאלות העיקריות שעליכם לתת את הדעת עליהן הן – כמה נפשות גרות בבית?

מהם תחומי העניין של דרי הבית? כמה חדרני שינה אתם מעוניינים שיהיו? כיצד נקשר בין הגינה לבית? ועוד.

ככל שתפרטו יותר ותתנו את הדעת להרבה נושאים, יקל על האדריכל להבין את הכיוון הרצוי מבחינתכם.

 

הכנת גרמושקה וקבלת היתר בנייה

לאחר בחינת כמה סקיצות, המתייחסות לאלמנטים כמו נקודות חשמל, אינסטלציה, ריצוף ועוד ובחירת הסקיצה המתאימה, ניתן להתקדם לשלב הבא והוא הכנת מסמך הגרמושקה בדרך להוצאת היתר בנייה.

בשלב זה התכנית האדריכלית המפורטת והמלאה הגיעה לסיומה. ביחד עם מודד מוסמך, אישורים רלוונטיים מהרשויות המקומיות השונות וחתימות של כל המתכננים, תוכלו להגיש בקשה להוצאת היתר בנייה ולהתקדם לשלב הבנייה.

 

פגישה עם אדריכל לגבי תכנון בנייה - תמונה להמחשה

אולי יעניין אותך גם