העלייה המסיבית בשימוש בגראס בשנים האחרונות, גרמה לרבים לאבד שליטה ולהתמכר לחומר. מהי התמכרות לגראס וכיצד נדע האם גם אנחנו מכורים? שלי שמעוני, תרפיסטית מומחית מסבירה.
התמכרות לגראס – עלייה משמעותית באחוזים
בניגוד למה שרבים חושבים, גראס הוא חומר ממכר לכל דבר. כמות ה-THCהחומר הפעיל בגראס, חזקה פי ארבע מזו אשר הייתה מצויה בשנות ה-60, זאת כתוצאה מגידול של זנים שונים אשר ריכוז החומר הפעיל בהם גבוהה ביותר, דבר שגורם לכך שיותר ויותר מתמכרים לגראס. ההתמכרות הרגשית והפסיכולוגית לגראס עלולה להיות חזקה ביותר, לא פחות מאשר התמכרות לסמים קשים אחרים. להתמכרות לגראס, בדומה לחומרים אחרים קשים יותר, ישנן השלכות הרסניות ביותר אשר כוללות מלבד ההיבט הפיזי המלווה בכאבים גם תחושות פנימיות קשות של אשמה, בושה, שיעבוד, בידוד ועוד. בנוסף, מתמכרים רבים מדווחים על בפגיעה בדימוי העצמי שלהם, כמו גם התגוננות מול בני משפחה וחברים אשר מובילים להתקפי זעם קשים ביותר כתוצאה מאי שימוש בחומר. לאור העובדה כי בשנים האחרונות מדינות רבות בעולם עברו למדיניות של לגליזציה מלאה, תכיפות השימוש בגראס עלתה בעשרות אחוזים ורק בישראל מדובר בשוק אשר מגלגל מיליארדים, זאת בעיקר בזכות אפליקציית "טלגראס" אשר באמצעותה ניתן לרכוש גראס – חשיש או את מריחואנה בעשרות שקלים בודדים ובזמינות אשר משולה לקנייה של פיצה. בכך, נחשפים עשרות אלפי אזרחים לחומר אשר עלול להיות ממכר ביותר ואשר עלולות להיות לו השלכות הרסניות על חייהם שלהם וגם על חיי משפחתם.
כיצד תדעו האם גם אתם מכורים לגראס?
ישנה חשיבות רבה להכרה בעובדה כי אכן אנו מכורים לשימוש בגראס. ניתן לענות על שאלות פשוטות ובאמצעותן לדעת האם אכן קיימת התמכרות. השאלות יכולות להיות כמה פעמיים ביום את/ה מעשן גראס? האם נצרך כמות גדולה יותר של גראס מאשר בעבר? האם ההוצאה החודשית על החומר עלתה עם הזמן? חשוב לדעת: ככל שאדם מקדים לזהות שקיימת בעיה של התמכרות לגראס, והוא מעוניין לפתור אותה בהקדם האפשרי, כך עולה הסיכוי לשינוי משמעותי וליצירת מהפך גדול וחזק בסגנון החיים. בנוסף, חשוב לדעת כי במידה ויופסק השימוש בגראס יוכל המוח להחלים ולחזור לתפקוד נורמלי, אך חשוב לזכור כי מדובר בתהליך ארוך אשר דורש זמן וייעוץ מקצועי, זאת מאחר ומדובר בתהליך הדורש מאמץ ונחישות ולכן קיימת חובה בליווי של איש מקצוע אשר בקיא בתחום ההתמכרויות ויוכל להעניק טיפול רגשי מעמיק וצמוד לכל אורך הדרך. אתם או בני משפחתכם סובל מהתמכרות לגראס? פנו בהקדם לשלי שמעוני, מטפלת בבית החולים לבריאות הנפש בשער מנשה ומתמחה כבר שנים ארוכות בנושא של התמכרות לגראס, זאת באמצעות שיטת טיפול אולטימטיבית וחדשנית מסוגה בישראל וכן באמצעות טכניקות וכלים טיפוליים המשלבים יצירה, תנועה ודימון בהתאם לצרכי המטופל ולגילו.
לפרטים נוספים: