החובות והזכויות של הערב להסכם שכירות

הסכמי שכירות נהוגים מאוד במדינת ישראל. הסכמים אלו מסדירים את ההתקשרות בין שוכר לבין משכיר, על מנת שהשוכר יוכל להתגורר בנכס המגורים של המשכיר תחת תנאים מוסכמים. להסכמים הללו מצורפים לרוב כתבי ערבויות, שבאים לתת סיוע למשכיר, במקרה בו השוכר אינו מצליח לעמוד בתשלומים שלו. במאמר הבא נסביר את החובות והזכויות של הערב בכתב הערבות, שערב להסכם השכירות.

 

הסכם שכירות

הסכם שכירות הוא חוזה משפטי שנחתם על ידי שני צדדים – שוכר ומשכיר. המשכיר הוא בעל הדירה, והוא רוצה לייצר הכנסה נוספת באמצעות השכרה שלה לשוכר מסוים, שמחפש פתרון מגורים שיתאים ליכולות הכלכליות שלו. הסכם השכירות מעגן את ההתקשרות בין שני הצדדים. בהסכם זה ניתן להגדיר חובות וזכויות שונות מצד שני הצדדים, לקצוב פרק זמן להתקשרות המדוברת וכן לקבוע את דמי השכירות החודשיים. להסכם זה מצורף לרוב כתב ערבות.

 

כתב ערבות

כתב ערבות הוא הסכם נוסף שנחתם במעמד הסכם השכירות. במקרה בו השוכר אינו מסוגל לשלם את דמי השכירות שלו, או שהוא מבצע הפרות של ההסכם בעלות אופי כספי, כתב הערבות יעמיד ערב שיצטרך לקחת את ההתחייבויות הכספיות של השוכר, כדי שהמשכיר לא יינזק מבחינה כלכלית.

 

חובות וזכויות של הערב להסכם השכירות

כתב הערבות, אם נוסח בצורה תקינה ואם חתמו עליו הצדדים הרלוונטיים, הוא מסמך בעל תוקף משפטי. כתוצאה מכך, בעקבות סעיפי ההסכם חלות חובות וזכויות שונות על הערב שמצוין בהסכם.

 

תשלום במקום השוכר

החובה העיקרית והברורה של הערב היא תשלום במקום השוכר. המטרה של הערב היא לספק תשלומים במקרה בו השוכר אינו מסוגל לעשות זאת, כדי לא ליצור פגיעה כלכלית אצל המשכיר. לרוב התשלום שעליו יהיה אמון הערב הוא תשלום דמי השכירות של השוכר, אך לפי ההסכם הוא עשוי להיות חייב גם בתשלומים אחרים.

 

ממשק מול השוכר

אם בכתב הערבות צוין שהמשכיר צריך לפנות אל השוכר במקרה של אי תשלום ולא אל הערב, זאת תהיה זכותו של הערב להתנהל במקרים בהם טוען המשכיר שעל הערב לשלם לו במקום השוכר, להתנהל מול השוכר.

 

מימוש כתב הערבות כלשונו

כתב הערבות הוא מסמך משפטי מחייב כאמור. במסמכים כאלו, כל צד רשאי לממש סעיפים מסוימים מההסכם, לפי מה שהוסכם. גם הערב, בתור צד להסכם, רשאי לעיין בו ולהחליט על ביצוע פעולות שונות שנגזרות כתוצאה ממה שנחתם על ידי כל הצדדים.

 

תוקף ההסכם

אדם שנקבע כערב להסכם שכירות בין שני צדדים מצד השוכר, אינו הערב שלו לעולמי עד. בכתב הערבות יצוין פרק הזמן של ההתקשרות בין השוכר לבין המשכיר. אל פרק זמן זה ניתן לצרף עוד מספר בודד של חודשים, לצורך בירור של אי תשלומים או עיכוב בתשלום, שלאחריו כתב הערבות כבר לא יהיה תקף.

הסכם שכירות

אולי יעניין אותך גם

פגיעת נזקי גוף כך יש לפעול
כללי
פגיעת נזקי גוף? כך יש לפעול

פגיעת נזקי גוף יכולה לשנות את חיינו באופן משמעותי, הן מבחינת הבריאות והן מבחינת ההתנהלות היומיומית. פגיעה מסוג זה עלולה להתרחש בתאונות דרכים, תאונות עבודה,

קרא עוד »